Дистрибуция

Търговски отдел - Клиенти - Обслужване на клиентите

Дистрибуцията е основна търговска дейност за компанията. В това направление работи екип наброяващ повече от 100 търговски представители, супервайзори и мениджъри. Благодарение на опита и професионализма им са създадени отношения на уважение и лоялност с над 10 000 клиента от различни дистрибуционни канали - международни и локални тръговски вериги, супермаркети, минимаркети, аптеки, детски магазини, бензиностанции и други.

 

 

Дистрибуционни канали и Търговски дивизии

Поради необходимоста от профилиране с цел специализация, търговската структура е разделена по дистрибуционни канали в четири основни Дивизии:
Дивизия "Хранителни продукти" - тази дивизия работи с най-много точки на продажба поради спецификата на канала на дистрибуция - малки хранителни магазини, минимаркети, павилиони, бензиностанции, магазини за цигари и алкохол, специлаизирани търговци на едро в най-различни бързооборотни продукти и др. 
Дивизия "Ключови клиенти" - Аксон Бълагрия ООД е доставчик на всички действащи на територията на страната международни и локални вериги супермаркети и хипермаркети като METRO Cash&Carry, BILLA, Kaufland, CBA, HIT, Фантастико, Praktiker, Технополис и др. 
Дивизия "Нехранителни продукти" - тази дивизия е специализирана в работата с магазини за козметика, битова химия, железарии, книжарници, детски играчки, магазини за обувки и др.
Дивизия "Фармация" - дивизията е специализирана в продажбите в аптеки, детски магазини, а също така работи и с  водещите фармацевтични складове. В допълнение към търговските представители в дивизията работят също така 10 медицински представители, които популяризират основните брандове сред педиатри и други медицински специалисти.

Териториална политика

Централният офис на компанията е в София, а в страната фирмата разполага със 7 регионални офиса, като всеки от тях е с обособен търговски и логистичен екип. Тези офиси са изградени в основните градове на страната - Пловдив, Бургас, Варна, Хасково, Благоевград, Русе и Плевен. Всеки един от тях извършва дистрибуция на прилежаща териотория в радиус от 100 км на основния град. По този начин фирмата успява да покрие на 100% територията на България. Фирмата работи на presale система, което означава доставка до клиента в рамките на 24 часа след взимане на неговата заявка.